Proactief richting de toekomst
De MSO Group kiest er met MSO Circulair voor proactief deel te nemen aan een circulaire economie. Door te investeren in technologie en innovatie kunnen we steeds meer materialen die vrijkomen bij de sloop hoogwaardig hergebruiken. Door mee te bewegen in de energietransitie en gebruik te maken van moderne machines met een lage uitstoot zijn we bewust bezig met onze CO2 footprint.
Duurzaam recyclen doen wij via direct en indirect hergebruik. Bij direct hergebruik brengen wij de vrijgekomen materialen zonder verdere bewerking in hun oorspronkelijke toepassing terug in de bouwketen. Bij indirect hergebruik bewerken wij de vrijkomende materialen (zoals beton, kalkzandsteen, bitumen) tot hoogwaardige secundaire grondstoffen voor nieuwe bouwmaterialen. Circulariteit gaat bij ons verder dan het recyclen van materialen. Indien mogelijk werken we volgens de principes van Cradle to Cradle, waarbij we grondstoffen en producten zelfs upcyclen.
Bij al onze projecten is maatschappelijk verantwoord ondernemen ons uitgangspunt. Deze werkwijze spaart het milieu en levert onze opdrachtgevers financieel voordeel op. Dat is wat wij noemen ‘duurzaam partnership’.
MSO Circulair is een voorbeeld van onze bijdrage aan een duurzame (bouw)wereld. Een initiatief waar talloze ondernemers en instellingen al gebruik van maken! Van bouwmaterialen tot meubilair, van apparatuur tot deuren, lichtkoepels en complete vloeren, we bieden alle bruikbare materialen aan voor hergebruik.
Circulair bouwen heeft de toekomst, en die toekomst begint nu. Ons circulaire aanbod is te vinden op Insert, Oogstkaart en Marktplaats en wisselt elke dag. Start de duurzame toekomst vandaag en kijk snel op:
Meer weten over de mogelijkheden van MSO Circulair? Neem gerust contact op met circulair projectleider Wouter ’t Hardt via het contactformulier onderaan deze pagina.
"Circulair bouwen heeft de toekomst, en die toekomst begint nu."
Ontmoetingstafel Dijkzigt
Het voormalige Dijkzigt ziekenhuis wordt momenteel geamoveerd. Niet met bulldozers en sloopkogels, maar steen voor steen. De opdrachtgever kiest voor een circulaire sloop. En dus krijgen deuren, plafondplaten, kozijnen en vele andere onderdelen uit het ziekenhuis een tweede leven. Als het gaat over de deuren hebben MSO Circulair en TRIBOO de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk waarde te halen uit de grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. De circulaire ontmoetingstafel 'Dijkzigt' is hiervan het spraakmakende voorbeeld. Waardeloos afval verandert in waardevolle circulaire kantoorinrichting. De deuren die jarenlang door zorgmedewerkers en patiënten werden geopend en gesloten, doen nu dienst als tafel om elkaar aan te ontmoeten.
De ontmoetingstafel is in verschillende kleuren beschikbaar en wordt op aanvraag gemaakt. Wil jij ook een circulaire tafel met een bijzonder verhaal in je kantoor of bij jou thuis? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons via het onderstaande contactformulier.